JouniMarkkanen Ihan omia ajatuksia

Anna äänesi positiiviselle politiikalle

  • Jouni Markkanen
    Jouni Markkanen

Eduskuntavaaleissa 14.4. valitaan suunta Suomelle. Kokoomuksen lähtökohta on suhtautua pragmaattisesti ympärillä tapahtuviin muutoksiin ja löytää parhaita ratkaisuja tulevaisuutta varten. Kokoomuksessa arvostetaan tutkimusta ja päätökset pohjataan parhaaseen mahdolliseen tietoon. Tämä tarkoittaa esimerkiksi kaupungistumisen ja ilmastonmuutoksen hyväksymistä tosiasioina. Myös ilmastokysymyksiin suhtaudutaan järkevästi etsien tehokkaimpia vaihtoehtoja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. Ilmasto ei arvota eri lähteistä tulevaa hiilidioksidia eri tavalla, joten miksi meidänkään kannattaisi tehdä niin. Lisäksi luotamme vapauteen ja avoimuuteen. Ihmisillä pitää olla tilaa toteuttaa itseään ja julkinen järjestelmä tarjoaa alustan ihmisten, kansalaisyhteiskunnan ja yritysten menestykselle.


Ilmastonmuutos on tosiasia. Mikäli me emme pysäytä ilmaston lämpenemistä, ei muilla ratkaisuilla ole juurikaan merkitystä. Ilmastonmuutoksen torjumisen tai talouskasvun ei tule kuitenkaan olla ristiriidassa keskenään vaan niiden pitää tukea toinen toisiaan. Kokoomus haluaa valjastaa markkinat työkaluksi ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi ja suunnata ilmastovaikutukset suoraan tuotteiden hintoihin, jotta ihmiset saavat itse tehdä omia valintoja maapallon kestokyvyn rajojen sisällä.

 

Tulevaisuuden globaalit haasteet ratkaistaan kaupungeissa. Kaupunkiseutujen tulee olla elinvoimaisia ja niillä on valtava merkitys koko Suomen hyvinvoinnin kannalta. Korkeakoulujen ympärille rakentuva toimeliaisuus, yrittäjyys, ideointi ja kasvu luovat puitteet koko Suomea kehittävälle vetovoimaisuudelle. Kaupunkien tulee olla kasvualustoja erilaisille ihmisille, yhteisöille, yrityksille sekä kulttuureille. Annetaan ihmisille mahdollisuuksia vaikuttaa omaan elinympäristöönsä ja lisää tilaa tehdä. Kokoomuksen johdolla kaupungeista luodaan koko Suomea eteenpäin vieviä kasvun ja tekemisen keskuksia.

 

Vaikka tämän hallituskauden aikana yhä useampi suomalainen on saanut töitä ja yhä useampi työpaikka osaajansa, haasteet eivät ole kadonneet mihinkään. Työllisyysaste tulee nostaa seuraavalla hallituskaudella 75 prosenttiin, jotta saamme tuotettua julkiset palvelut edes nykyisen tasoisena. Tavoitteeseen pääsemiseksi kokoomuksen työlistalla ovat elinikäisen oppimisen tuominen arkipäivään ja sosiaaliturvan uudistaminen sellaiseksi, että työ kannattaa kaikissa tilanteissa.
 

Politiikka tarvitsee lisää yhteen hiileen puhaltamista, toistemme kunnioittamista sekä yhteisten tavoitteiden tunnistamista. Politiikassa yhteistyön merkitystä ei voi korostaa liikaa ja mielestäni tämän tärkeys on viime aikoina jäänyt tunnistamatta. Me tarvitsemme enemmän yhteistyötä yli puoluerajojen, rakentavaa keskustelua sekä kiitosta kun sille on aikansa. Yhteistyön pelimerkit jaetaan kuitenkin vaaleissa. Äänestämällä kokoomusta voit olla varma, että työtä tehdään järki edellä kohti kestävää tulevaisuutta.

 

Tehdään positiivista politiikkaa ja rakennetaan yhdessä parempaa Suomea.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Annoin ääneni positiiviselle puolueelle, joka perustaa päätöksensä tutkimusten ja faktojen pohjalta. Siis Piraatit.

Kokoomus ei esim kykene keskustelemaan huumepolitiikasta faktojen pohjalta, se on surullista.

Toimituksen poiminnat